Clubgeschiedenis

De ploeg begon in 1973 aan de voormalige glasfabriek in Lommel als de heidehofgirls naar de café in de anjerstraat te Lommel. Men speelde er enkele jaren competitie in een liefhebbersverbond. In 1978 sloot de club zich dan aan bij de Belgische Voetbalbond als VV Dorperheidegirls Lommel waar men stamnummer 8599 kreeg. Men ging er van start in de Limburgse provinciale reeksen. In 1982 bereikte de Dorperheidegirls de nationale Tweede Klasse, toen het tweede en laagste nationale niveau. Dorperheide eindigde het eerste seizoen zonder problemen en in het tweede wist het al de reeks te winnen. In 1984 stootte men zo door naar Eerste Klasse, het hoogste niveau. In Eerste Klasse had Dorperheidegirls het sportief moeilijker. Het eerste seizoen eindigde men nog net boven de degradatieplaatsen, maar in het tweede seizoen strande men op een voorlaatste plaats en zo degradeerde men in 1986 na twee jaar op het hoogste niveau weer naar Tweede Klasse. Het seizoen na de degradatie wist men echter meteen weer de titel te pakken in Tweede Klasse en zo keerde men in 1987 terug in Eerste Klasse. Deze terugkeer werd echter geen succes. Dorperheidegirls eindigde het seizoen in Eerste afgetekend op een allerlaatste plaats en degradeerde zo in 1988 meteen weer naar Tweede Klasse. Ditmaal kon men niet direct terugkeren, maar toch bleef de ploeg in de lift zitten. Na een seizoen in de middenmoot, haalde Dorperheidegirls in 1990 weer de titel in Tweede Klasse en promoveerde het voor de derde maal naar Eerste Klasse. Ook deze terugkeer werd geen succes. Opnieuw strandde men op een laatse plaats en in 1991 volgde een degradatie naar Tweede Klasse na amper weer één seizoen. Ditmaal konden ze niet terugkeren en bleef het enkele seizoenen in de middenmoot spelen in Tweede Klasse. In 1997 eindigde men uiteindelijk ook daar als voorlaatste in hun reeks en zo zakte de club uit de nationale reeksen. In 2001 werden de nationale reeksen in het damesvoetbal uitgebreid met een nieuwe Derde Klasse en Dorperheide Girls kon opnieuw nationaal voetbal spelen in deze nieuwe reeks. VV Dorperheidegirls Lommel kon zich handhaven in Derde Klasse. In 2006 eindigde men er al als tweede in Derde Klasse B en in 2007 wist men uiteindelijk deze reeks te winnen.

VVDG Lommel promoveerde zo terug naar Tweede Klasse, waar het de volgende seizoenen bleef spelen. Nadat de ploeg eerst op het oude terrein van Verbroedering Lommel had gespeeld en daarna na wegens grondsanering naar de nieuwe velden van KFC Verbroedering Lommel was verhuisd, ging men in 2010 spelen op de vrijgekomen terreinen van het pas gestopte Kerkhoven VC. In 2012 waren er opnieuw competitiehervormingen in het damesvoetbal. Een nieuwe Belgisch-Nederlandse Women's BeNe League werd geïntroduceerd. Een nieuwe BeNe League werd gecreëerd en vormde voortaan het hoogste Belgisch niveau. Acht Belgische eersteklassers traden toe tot die nieuwe reeks, waardoor er dat jaar zeven plaatsen vrijkwamen in Eerste Klasse. Dorperheide Girls was zesde geworden in Tweede Klasse en mocht zo meestijgen naar Eerste Klasse in 2012, al was dat voortaan niet langer het allerhoogste competitieniveau.

Veel damesclubs verbonden zich aan een mannenclub, en ook de Dorperheide Girls ging in 2012 een samenwerking aan met Lommel United, actief in de Tweede Klasse van het mannenvoetbal. De damesclub bleef vooralsnog zelfstandig onder eigen stamnummer maar wijzigde haar naam in Lommel United WS ( Lommel United Woman Soccer ) Als Lommel United WS keerde de club dan ook terug naar Eerste Klasse. De terugkeer verliep echter moeizaam en Lommel eindigde als voorlaatste. Men moest een barrage spelen voor het behoud, maar die werd verloren. Zo zakte men in 2013 terug naar Tweede Klasse.
© 2018 Alle rechten voorbehouden. Update 23/09/2018

Maak een gratis websiteWebnode